Be There Blog

Op deze pagina schrijf ik informatieve artikelen en mijn hersenspinsels :) 

2020-03-29

Iemand tilt zijn hondje op!

IMG_7570-01.jpg

Iemand tilt zijn hondje op in de buurt van andere honden. Moet je daar iets van zeggen ja of nee? 
Het optillen van honden, er wordt van alles van gevonden. Het hondje is nog niet van de grond af of de kreten vliegen in het rond. Hij doet niks hoor!  JE MAG HEM NIET OPTILLEN! Zo wordt hij vals!  Ze zoeken het zelf wel uit!

Zo heb ik ooit eens met mijn hond Civic in mijn armen gestaan nadat hij pas een zware knie operatie had gehad. Een drukke hond stuiterde om ons heen…..Ja maar jij had een goede reden hoor ik nog wel eens als ik dit verhaal vertel. 
Maar maakt het uit of je een goede reden hebt? Je weet de reden waarom iemand zijn hond optilt vaak helemaal niet, en al zou je die weten en het er niet mee eens zijn dan is het alsnog niet jouw business. Al tilt iemand zijn hond op om snel naar huis te kunnen om daar in de blote kont de macarena te dansen, het is niet jouw zaak. 
En als je het al jouw business wil maken, check dan even je eigen management. Is jouw hond misschien erg druk, had je hem eerder bij je kunnen houden?  Nee?  Mooi geniet lekker van de vogeltjes en het zonnetje en hou je bezig met je eigen hond.

Maar zo verpest iemand zijn hond toch??  Is dat jouw probleem dat iemand zijn hond zou ‘verpesten’?  Nee dat is het niet :)
Ik zie zelf regelmatig dingen waar mijn tenen onwijs krom van gaan staan, als welzijn en gedragscoach voor honden zie je nogal wel eens wat ook kwa lichaamstaal enz.  Ga ik me dan non-stop met deze mensen bemoeien?  Nee want ze zitten er simpelweg niet op te wachten. Het komt niet aan, wekt alleen maar irritatie op en kost mij dan ook nog eens bakken met energie.  
Als ik al eens een zeldzaam advies geef, dan vraag ik altijd of dit gewenst is :) 
Dit stuk geld natuurlijk ook voor alle andere ongewenste adviezen die iedereen nog wel eens om de oren vliegen.  

Wat ik zelf vind van het optillen van honden.  Ik ben van mening dat een ieder dat voor zich moet weten. Het kan trauma’s en letsels voorkomen maar het kan ook gevaarlijk zijn indien de spanningen al heel erg hoog zijn opgelopen en je tilt ineens je hondje op kan dat bij de andere hond ook een reactie teweegbrengen.Zorg er voor dat de spanning niet te hoog op loopt en ga op tijd uit de situatie.

Kirsten van Gaalen-Jeelof
Welzijn en gedragscoach
Honden-Coaching Be There

Kirsten - 09:12:29 @ algemeen | Een opmerking toevoegen